Швейцария спечели драматично световната титла по кърлинг за жени, след като победи Швеция със 7:6 с последното плъзгане в мача. Третата титла за швейцарките беше спечелена от най-опитния капитан в турнира Мириам От, която спечели две точки в последния енд за отбора си.

От и съотборничките й Кармен Шефер, Кармен Кюнг и Янине Грайнер успяха да спечелят изключително оспорван мач, който премина през цели пет обрата в резултата. Лидерката на отбора спечели титлата в нейното шесто участие на световно първенство, след като победи и отбора на Република Корея в среща от полуфиналите.

Последният път, в който швейцарките спечелиха златните медали, беше през 1983 година с капитан Ерика Мюлер. Любопитен факт е това, че малко по-късно тя беше треньор на От в младежките й години. 14 години преди тази титла Швейцария триумфира и с Габи Казанова, която ще остане в историята с първа световна купа за жени. "Имах огромен късмет, че при двата ми опита в последния енд успях да опиша идентична траектория на плъзгането. Следих движението в първия опит и след това вложих повече сила. В крайна сметка успях", каза От, която завърши с впечатляваща успеваемост от 90 процента на опитите във финала.