Норвежкият отбор по кърлинг събра погледите с "клоунски" панталони

Норвежките национали впечатлиха с панталоните си

© Associated Press

Норвежките национали впечатлиха с панталоните си

Който казва, че кърлингът е скучен спорт, нека помисли пак. В първия ден на турнира при мъжете на зимните олимпийски игри националният отбор на Норвегия се превърна в сензация. И не само заради оспорвания двубой срещу домакина Канада, загубен с 6:7 след допълнителни ендове.


Скандинавците се появиха на леда със странни панталони на бели, червени и сини карета, които фенове, съперници и медии веднага започнаха да коментират. Някои ги оприличиха на "клоунски".


Капитанът на Швеция Никлас Един се пошегува след победата с 6:4 над Великобритания, че е бил разсеян от панталоните на норвежците. "Видяхме четирима клоуни, идващи по леда. Не, това е нещо забавно", каза той.




Облеклото на отбора е на компанията LoudMouth Golf, която стана известна покрай голфъра Джон Дейли. Фирмата му посвети "първите в света карирани панталони за мъже".


Норвежкият капитан Томас Улсурд не очаквал чак такава реакция в света на кърлинга, въпреки че е наясно, че този спорт е малко по-улегнал. Той призна, че идеята била на съотборника му Кристофър Свае.


Кристофър казал на останалите: "Ей, момчета, трябва да играем с тях. Те са яки. Хайде, ще свикнете, нали?"


Какъв е отзвукът в Норвегия? "Момичетата ги намират за модерни, а момчетата... те не са съвсем сигурни", каза Улсурд.


Капитанът на Канада Кевин Мартин обясни, че "клоунските" панталони не са отвлекли вниманието му. "Те ги носеха и по време на тренировките, така че съм ги виждал няколко пъти. Но са уникални."


Всичко, което трябва да знаете за: